Στηρίξτε το έργο μας!

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Καλό καλοκαίρι!

Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία μαθητών και τα περισσότερα Φροντιστήρια κλείνουν για καλοκαίρι! Μας αποχαιρετούν με κλασικές φωτογραφίες! Προφανώς, σε άλλες περιοχές έχει ξεκινήσει πριν λίγες μέρες η προετοιμασία για το νέο έτος ή ξεκινούν αρχές Αυγούστου! 

Εμείς ως lisari δεν πάμε διακοπές, παρακολουθούμε όλα τα μηνύματά σας, τα σχόλια και ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις που έρχονται από Σεπτέμβριο. 

Αν και ο ρυθμός των αναρτήσεων δεν είναι ο ίδιος που είναι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε συντροφιά! 

Ας ξεκινήσουμε με μια ερώτηση που αρκετοί αγνοούν! Όλη η Ελλάδα δεν ξεκινάει και τελειώνει τον ίδιο μήνα την προετοιμασία μαθητών της Γ΄ Λυκείου! Το ξέρατε;

Ερώτηση: Σε ποια περιοχή είστε; Τα Φροντιστήρια πότε κάνουν την προετοιμασία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου; 

11 σχόλια:

  1. Καλές διακοπές σε όλους όσους τις ξεκινάνε και καλό κουράγιο σε όσους ετοιμαζόμαστε να αρχίσουμε. Εγώ είμαι από Πτολεμαϊδα και η προετοιμασία των μαθητών ξεκινάει Αύγουστο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλές διακοπές σε όσους μόλις τελειώσαμε την προετοιμασία και καλή αρχή σε όσους την ξεκινούν σε λίγες μέρες! Από όσο ξέρω η Κεντρική και Νότια Ελλάδα αρχίζει την προετοιμασία αμέσως μετά τις προαγωγικές εξετάσεις και διακοπάρει τον Αύγουστο ενώ η Βόρεια Ελλάδα αρχίζει αρχές Αυγούστου και το πάει συνεχόμενα έως τις πανελλήνιες(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά Ηλία αλλά με κάποιες εξαιρέσεις!
      Πχ. η Τρίπολη το πάει "σπαστά"! Επίσης, στο Βόλο και στην Καρδίτσα που γνωρίζω πάει με τον πρώτο στυλ (κατευθείαν προετοιμασία μετά από τις εξετάσεις), ενώ η Λάρισα με το δεύτερο στυλ (αρχές Αυγούστου η προετοιμασία).

      Αν μιλήσουν οι συνάδελφοι από την περιοχή που μας παρακολουθούν και είναι αρκετοί.

      Πάντως για μένα που ζω Αθήνα έχω δει το πρώτο στυλ από πρώτο χέρι και το θεωρώ λάθος. Ο μαθητής και ο καθηγητής μόλις ολοκληρώσουν τις εξετάσεις είναι πολύ κουρασμένοι και δεν τους έχει απομείνει δύναμη και ψυχολογικά αποθέματα για να ξεκινήσουν μια νέα χρονιά. Αφήστε που οι Φροντιστές εκείνο το διάστημα έχουν και τα μηχανογραφικά. Τέλος, όταν επιστρέφει ο υποψήφιος τέλη Αυγούστου, αν δεν έχει κάνει τη σωστή προετοιμασία στις διακοπές τα έχει ξεχάσει όλα, μα αλλά όλα!!

      Διαγραφή
  3. Καλές διακοπές και καλή ξεκούραση σε όλα τα μέλη του lisari.blogspot.com!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ ξεκίνησα προετοιμασία 19 Ιουλίου και θα το πάω σερί μέχρι τις πανελλήνιες , απλά θα τους δώσω ένα ρεπό 7-10 μέρες την περίοδο του 15αύγουστου.
    Σταύρος Ζώης Ικαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η lisari team μας προσφέρει τις εξής πληροφορίες:

    Το πρώτο στυλ (ξεκινούν απευθείας μετά από τις ενδοσχολικές εξετάσεις και σταματούν τέλη Ιουλίου) ακολουθούν οι εξής πόλεις:
    1) Αθήνα
    2) Βόλος
    3) Ηράκλειο Κρήτης
    4) Ρέθυμνο
    5) Καρδίτσα
    6) Πρέβεζα
    7) Αγρίνιο

    Το δεύτερο στυλ (ξεκινούν αρχές Αυγούστου και πάνε σερί... ) ακολουθούν οι εξής πόλεις:
    1) Αριδαία
    2) Δράμα
    3) Σέρρες
    4) Χανιά
    5) Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάκη καλησπέρα, καλή δύναμη σε όλους και καλές διακοπές σε όσους ξεκινούν τις διακοπές τους. Εμείς στη Χρυσούπολη Καβάλας ξεκινήσαμε 27 Ιουνίου και σταματάμε αυτή τη βδομάδα, δηλαδή τέλη Ιουλίου. 3 βδομάδες κενό και ξεκινάμε πάλι 22 Αυγούστου. Περίπου αυτό το σενάριο υπάρχει κάθε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια ενδιάμεση κατάσταση των σεναρίων που περιέγραψες παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι είναι το πρώτο στυλ απλά εκμεταλλεύεστε και την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Καλές διακοπές Αλέξη!
      Σημείωση: Στην Καβάλα (και στην Καβάλα) έχουμε πολλούς καλούς φίλους και "χρωστάμε" μια επίσκεψη.

      Διαγραφή
    2. Καλώς να μας έρθετε! Καλές διακοπές σε όλους!

      Διαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος