Στηρίξτε το έργο μας!

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Τι θυμάσαι; Για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου


Επειδή οι μαθητές μόλις ολοκληρώσουν την καλοκαιρινή προετοιμασία τους και ξεκινούν τις διακοπές, έχω κάθε χρόνο την ίδια αίσθηση «σε κάθε βουτιά που κάνουν στη θάλασσα, χάνουν και από μία γνώση»! Και τα άτιμα κάνουν πολλές βουτιές!

Είναι υποχρεωτικό, κατά τη γνώμη μου, ο μαθητής να ασχοληθεί με τη γνώση που έλαβε τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρέπει να έχει καθημερινή επαφή την περίοδο των διακοπών έστω και αν μιλάμε για λίγα λεπτά. Το φαινόμενο να επιστρέφουν οι μαθητές όπως ήταν πριν την καλοκαιρινή προετοιμασία τους είναι συχνό φαινόμενο και καθυστερεί αρκετά στην επανένταξή τους το Σεπτέμβριο.

Το φυλλάδιο αυτό σκοπό έχει να εξετάσει τους μαθητές σε αρκετά σημεία που διδάχθηκαν το καλοκαίρι. Αρκετή θεωρία με λιγότερες σύνθετες ασκήσεις. Απλές ασκήσεις, βασικές ασκήσεις για να διαπιστώσουμε αν κατέχουν/θυμούνται τα κύρια σημεία.

Δεν χρειάζεται να είναι Κριτήριο Αξιολόγησης, δεν χρειάζεται να το βαθμολογήσουμε αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα στον ίδιο μαθητή να κάνει ένα αυτοέλεγχο και να κρίνει μόνος του για την κατάστασή του.


Η ύλη που ελέγχεται είναι μέχρι την παράγραφο 1.3 (αντίστροφη συνάρτηση) και η χρονική διάρκεια του φυλλαδίου είναι μέχρι δύο ώρες.

Για να αποθηκεύσετε απευθείας το αρχείο πατήστε εδώ. 

Σχολικό έτος: 2023 - 24 
Επιμέλεια: Μάκης Χατζόπουλος (Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβάκειος Σχολή)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος