Στηρίξτε το έργο μας!

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Μαθηματικά στον Κόσμο (ανοικτή ανάρτηση)!

 Σε αυτή την ανάρτηση φιλοδοξώ να συγκεντρώσω όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για να ενημερωθούμε για τα Μαθηματικά σε όλο τον κόσμο!

Νιώθω ότι όλοι μας έχουμε ένα ενδιαφέρον να μάθουμε τι μαθηματικά διδάσκονται σε διάφορες χώρες και ποιο είναι το επίπεδο των μαθητών. Γενικά ποιο είναι το εκπαιδευτικό σύστημα και να δούμε μερικά θέματα εξετάσεων. 

Η ανάρτηση αυτή είναι ανοιχτή  που σημαίνει ότι μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς! Αρκεί να έχετε ζήσει ή να γνωρίζετε από πρώτο χέρι πληροφορίες για μια συγκεκριμένη χώρα ως προς το εκπαιδευτικό της σύστημα, τα μαθηματικά κτλ. και θέλετε να τα μοιραστείτε μαζί μας. 

Στέλνετε το κατάλληλο υλικό και τις πληροφορίες στο lisari.blogspot@gmail.com με τίτλο "Μαθηματικά στον Κόσμο".

Πριν πάμε στην αναλυτική παρουσίαση κάποιων χωρών οφείλω να παρουσιάσω ένα χρήσιμο έγγραφο που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να βρούμε τη θέση της χώρας μας έναντι των άλλων χωρών. Είναι μια έρευνα για τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των Ευρωπαϊκών χωρών! 

Η επιμέλεια του εγγράφου στηρίζεται στην ανεξάρτητη αρχή Ε.Ο.Ε (Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων) με Πρόεδρο τον Πανεπιστημιακό Καθηγητή Γεώργιο Δάσιο

Για να δείτε το αρχείο πατήστε εδώ.


1) Ηνωμένο Βασίλειο εκπαιδευτικό σύστημα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τάκερ, Καθηγητής στο Εξωτερικό

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο 

Τον Κωνσταντίνο τον γνώρισα μέσω ενός βίντεο που μίλαγε για ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα PGCE στην Αγγλία και μου τράβηξε το ενδιαφέρον και αυτά που έλεγε και για την γενικότερη δράση του στην εκπαίδευση. Ο χαρακτήρας του και το γλυκό του χαμόγελο έλαμψε στα μάτια μου και από κάπου τότε ξεκινήσαμε την επικοινωνία μας. Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ. 

Ο Κωνσταντίνος έχει συνδυάσει τη δουλειά με το χόμπι! Ταξιδεύει και εργάζεται διαδικτυακά με πελάτες που βρίσκονται στην Αγγλία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Παρακάτω θα σας παρουσιάσω τρία Podcast που μου έστειλες ο Κωνσταντίνος από την προσωπική μας συνομιλία και με ενημερώνει για το εκπαιδευτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Επίσης, θα σας παρουσιάσει σελίδες που είναι χρήσιμες για μια περιήγηση στο χώρο και το επίπεδο των μαθηματικών. 

Τέλος, θα σας πρότεινα να παρακολουθήσετε την ομιλία του Κωνσταντίνου που έδωσε στις 7 Νοεμβρίου 2020 για το Αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα στους φοιτητές του Α.Π.Θ. Για να δείτε το video πρέπει να συνδεθείτε μέσω του facebook και να πατήσετε εδώ.

Κανάλια που διευθύνει ο Κωνσταντίνος και θα σας πρότεινα να τα επισκεφτείτε είναι τα εξής: 
2) PhilotiMaths (24 video) 
3) Haha Nomads που μας ξεναγεί σε διάφορες χώρες που διαμένει με την αγαπητή και πολύ γλυκιά σύντροφό του Νίκη (2,2 χιλ. εγγεγραμμένοι και 160 βίντεο) 


Site με πλούσιο υλικό στα μαθηματικά από το Ηνωμένο Βασίλειο


2) Free online GCSE video tutorials, notes, exam style questions, worksheets, answers for all topics in Foundation and Higher GCSE. The content is suitable for the Edexcel, OCR and AQA exam boards.


4) Maths Genie - AS and A Level Maths revision page including revision videos, exam questions and model solutions. https://www.mathsgenie.co.uk/newalevel.html


6) Revision notes, summary sheets with key points, checklists, worksheets, topic questions and papers with model solutions for AQA, Edexcel, OCR, MEI Maths A-level: https://www.physicsandmathstutor.com/maths-revision/

7) Άλλη διάσημη σελίδα για GCSE Maths: https://corbettmaths.com/contents/

8) Videos, Practice Questions and Textbook Exercises on every Secondary Maths topic

9) GCSE Further Maths (μάθημα επιλογής για μαθητές ηλικίας 15-16 ετών)

10) Videos and Worksheets for Level 2 Further Maths: http://corbettmaths.com/more/further-maths/

11) Άλλη γνωστή ιστοσελίδα για GCSE/A Level Maths: SaveMyExams: https://www.savemyexams.com/gcse/maths/edexcel/22/topic-questions/

12) Revision notes on ‘Multiplication  for the Edexcel GCSE Maths exam. Designed by the expert teachers at Save My Exams: https://www.savemyexams.com/gcse/maths/edexcel/22/topic-questions/

13) SaveMyExams A Level Maths: https://www.savemyexams.com/a-level/maths/

14) Exam paper questions organised by topic and difficulty. Our worksheets cover all topics from GCSE, IGCSE and A Level courses. Give them a try and see how you do!

15) Η πιο γνωστή σελίδα για IB Maths: https://www.revisionvillage.com/

16) The #1 IB Mathematics Resource in 2021, 2022 & 2023. Analysis & Approaches (AA) and Applications & Interpretation (AI). Practice Exams, Questionbank, Past Papers, Videos

4 σχόλια:

  1. Αστείρευτος σε ιδέες.... Ανοίγεις δρόμους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική ιδέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως πολύ πρωτότυπη ιδέα!! Πολλά συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά συγχαρητήρια και για αυτή την ιδέα! Δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ο Μάκης!!!! Να είσαι καλά, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος