Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Ένας πλήρης οδηγός για τη σύνταξη των θεμάτων των γραπτών προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων στα Μαθηματικά Γυμνασίου

Ο αγαπητός Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Δημήτριος Σπαθάρας μας έστειλε ένα πλήρη και χρήσιμο οδηγό για όλους τους καθηγητές που θα συντάξουν θέματα προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων στα Μαθηματικά Γυμνασίου.

Περιέχει και 15 ενδεικτικά παραδείγματα για όλες τις τάξεις.Ο οδηγός αυτός αφορά την τελική γραπτή αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου. Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ιδιαίτερα όσο αφορά το μάθημα των μαθηματικών, δεν είναι µια απλή, συνηθισμένη διαδικασία, αλλά ένα σοβαρό έργο με πολλές παραμέτρους. Για το σημαντικό αυτό έργο, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τη σχετική νομοθεσία και να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα, από διδακτικής και παιδαγωγικής σκοπιάς, τα οποία πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν τους διδάσκοντες το μάθημα. Τέλος, με βάση τη νομοθεσία αλλά και τις επισημάνσεις μας, παραθέτουμε ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα θεμάτων, χρήσιμα για την κατανόηση της φιλοσοφίας σύνταξής τους.

Δημήτριος Σπαθάρας
Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών

2 σχόλια:

  1. αυτα ειναι σιγουρα για το 2016 της εξετασεις τι θα βαλουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κατάλαβα καλά μας ρωτάς αν αυτός είναι ο οδηγός για το 2016;; Ναι αυτό αναφέρει ο Σχολικό Σύμβουλος ο καθόλα αρμόδιος για τέτοια θέματα.

      Διαγραφή