Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Πτώση των βάσεων σε όλες τις Μαθηματικές Σχολές

Για άλλο ένα έτος παρατηρούμε πτώση βάσεων σε όλες* τις Μαθηματικές Σχολές.

Ας τα δούμε αναλυτικά τα μόρια των σχολών όπως τα συγκέντρωσε ο Γιάννης Ζαμπέλης από τη lisari team. 

Για να δείτε το excel με όλες τις βάσεις + φίλτρα (για εσπερινά, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ κτλ) πατήστε εδώ.

* Εκτός από τη σχολή ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ) που ανέβηκε κατά 70 μόρια (δείτε την δεύτερη εικόνα).


Και σε μορφή excel


Στην επόμενη φωτογραφία μπορούμε να δούμε τους βαθμούς του πρώτου και του τελευταίου για τις Μαθηματικές Σχολές.

Μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα όπως υπάρχει μαθητής με 19.594 μόρια που επίλεξε το Μαθηματικό Αθήνας! Επίσης, μαθητής επιλέγει το τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Ηράκλειο με 19.220 μόρια!! Τα σχόλια περιττεύουν!


4 σχόλια:

 1. Οι περισσότεροι μαθητές με ψηλές βαθμολογίες δεν επιλέγουν τις μαθηματικές σχολές πια, κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Αδιαφορία για το αντικείμενο; Άγνοια; Φόβος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι καλοί μαθητές Νικόλα μου οδηγούνται και στις Ιατρικές Σχολές οπότε...

   Διαγραφή
  2. Έχεις δίκιο Μάκη στο ότι από τη στιγμή που οι υποψήφιοι των Ιατρικών δεν δίνουν Μαθηματικά (*) έχει πέσει αρκετά το ποσοστό των αριστούχων που δίνουν το μάθημα. Αυτό όμως ίσχυε και πέρσι και βλέπουμε μια αισθητή διαφορά με φέτος. Άρα πρέπει να φταίει και κάτι άλλο.

   (*) Αυτό φαίνεται να αλλάζει κατά κάποιο τρόπο εμμέσως με το νέο σύστημα που αναμένουμε (διαβάζω ότι πιθανώς το απολυτήριο, που για να το πάρει κάποιος θα δίνει ενδοσχολικές και μαθηματικά, θα μετράει σε ένα μικρό ποσοστό για την εισαγωγή)

   Διαγραφή