Στηρίξτε το έργο μας!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Πέντε ασκήσεις + λύσεις για τη Γ΄ Λυκείου από το Θανάση Ξένο

Οι αγαπητοί συγγραφείς ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του lisari και προσφέρουν κάποιες ασκήσεις για να προετοιμάσουν τους μαθητές της Γ Λυκείου στη νέα και αναδιαμορφωμένη ύλη.

Ο Θανάσης Ξένος μας προσφέρει πέντε ασκήσεις και σε λίγες μέρες θα αναρτηθούν και οι λύσεις.

Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εκφωνήσεις - λύσεις (Επιμέλεια λύσεων: Φώτης Ιορδανίδης) 
(edit: ανέβηκε το σωστό αρχείο: 15/5/20 ώρα 10:38)


Για να δείτε όλα τα νέα αρχεία της Γ Λυκείου στη νέα ύλη, όπως και τα θέματα που έχουν θέσει γνωστοί συγγραφείς, πατήστε εδώ.




(ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προεπισκόπηση ΔΕΝ είναι το ενημερωμένο αρχείο. Για να δείτε το ορθό αρχείο να κάνετε αποθήκευση). 

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα πραγματικά υπέροχο site, τόσες πολλές επιλογές που δεν ξέρω αν προλαβαίνω να τα πάω όλα στους μαθητές μέχρι της πανελλήνιες, συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Efxaristoume poli!
    Piran fotia oti ektypotes!

    Maki sto exo ksanapei,Kane sinfonia me kamia etairia na kliroseis ektipotes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους αγενείς του αφαιρώ το λόγο. Δεν χρειάζεται να τους συναγωνιζόμαστε! Αν θες Παναγιώτη σβήσε εσύ το σχόλιο σου γιατί πλέον δεν η πρόκληση που σου έγινε χωρίς λόγο.

    Το site είναι τόσα χρόνια στον "αέρα" και μόνο τέτοια θέματα δεν είχα, όλοι είχαν πιάσει τον τρόπο που θέλουμε να επικρατεί στο lisari. Όλοι έχουν αποδεχτεί ότι πρέπει να απευθυνόμαστε στον συνομιλητή μας όπως θα θέλαμε να μας αντιμετωπίζουν. Όσοι το αμελούν δυστυχώς δεν θα τους επιτρέψω να έχουν συμμετοχή στο site. Την IP τους καταγράφεται πρέπει να τους ενημερώσω...

    Αναμένω μια εξήγηση από τον NEW USER στο email μου για να κατανοήσω τη λογική του και να κλείσει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά. Όντως η πρόταση του kostakis είναι απόλυτα σωστή. Και κανένα κιβώτιο χαρτί θα πρόσθετα εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια απορία έχω εδώ και καιρό και θα ήθελα να την μοιραστώ εδώ μαζί σας. Από ότι φαίνεται στην άλγεβρα β λυκείου, όλα τα λύκεια λίγο πολύ σταμάτησαν στο σχήμα horner, η λίγο παρά πάρα κάτω. Τι θα γίνει όμως του χρόνου στη γ λυκείου που χρειάζονται οι εκθετικές και λογαριθμικες συναρτήσεις? Και μη μου πει κανείς ότι θα προλάβουν από εδώ και πέρα να τα κάνουν μέσα σε 9 μέρες καθαρό μάθημα! Άρα μάλλον θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο με αυτά για 1 με 1/2 μήνα και μετά θα μπουν στην ύλη της γ λυκείου,οπότε μάλλον έτσι θα αφαιρεθούν τα ολοκληρωματα Η υπάρχει περίπτωση να αφαιρεθεί ότι έχει σχέση με εκθετικά και λογάριθμος?! Μάλλον καλό ανέκδοτο ακούγεται έτσι ε!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την αύξηση των ωρών διδασκαλίας από φέτος υπάρχει χρόνος και να διδαχθεί το κεφάλαιο των εκθ-λογ. συναρτήσεων της Β λυκείου και κανονικά η ύλη της Γ. Όσα σχολεία είχαν κανονικά καθηγητές μαθηματικών σε τμήματα της Γ λυκείου από το Σεπτέμβριο του 19 είχαν σχεδόν ολοκληρώσει την ύλη όταν έγινε το lockdown. Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι στο προσωπικό. Ένα σχολείο δηλ που θα έχει καθηγητή της Γ λυκείου το Νοέμβριο θα έχει πρόβλημα να ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα και γι αυτό είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει και νέα περικοπή της ύλης του χρόνου.

      Διαγραφή
    2. Νικόλα λες και το είχα προβλέψει! Δες μια σχετική ανάρτηση που έγινε στις 1η Απριλίου 2020!

      https://lisari.blogspot.com/2020/04/blog-post.html

      Διαγραφή
  6. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ενδεικτικές απαντήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις αναρτήθηκαν από τον καλό συνάδελφο Φώτο Ιορδανίδη!

      Διαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος