Στηρίξτε το έργο μας!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

82ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» Θέματα + Απαντήσεις+Αποτελέσματα

(νέο) Αποτελέσματα (18/1/22)


Θέματα Θαλή (5/11/2021) Γυμνάσιο και Λύκειο πατήστε εδώ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 5/11/2021

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ 5/11/2021

Λύσεις και Θέματα Διαγωνισμού Θαλής 2021-2022, Παρασκευή 5-11-2021 (νέο)



Θέματα Α΄ Γυμνασίου από τα τοπικά παραρτήματα Ε.Μ.Ε.
1. ΕΜΕ Μαγνησίας (11ος διαγωνισμός) + λύσεις
2. Ευάγγελος Σταμάτης (ΕΜΕ Βοιωτίας)
3. Εύδημος (ΕΜΕ Δωδεκανήσου) 
5. Σταμάτης Μπάτσης (ΕΜΕ Χανίων)

Οι οδηγίες διεξαγωγής του διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ» σε μορφή PDF (εδώ) από την ιστοσελίδα www.hms.gr

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 82ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης τη φετινή σχολική χρονιά ο 82ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την  εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εντός του σχολικού ωραρίου, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό-COVID 19.

Χρόνος, τόπος διεξαγωγής, διάρκεια

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 12:00-14:00,. και ειδικά φέτος θα έχει διάρκεια δυο (2) ώρες, θα απαρτίζεται δε από τρία (3) θέματα πλήρους ανάπτυξης. Εξεταστικό κέντρο θα είναι όποιο σχολείο έχει ενδιαφερόμενους μαθητές, το οποίο θα πρέπει να διαθέσει ανάλογα με το πλήθος των μαθητών τις αντίστοιχες αίθουσες (χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνει αναπροσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος) και τους αντίστοιχους επιτηρητές.

Ποιοι συμμετέχουν

Στον διαγωνισμό αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον/στη Διευθυντή/ντρια της Σχολικής μονάδας που φοιτούν μέχρι και την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021.

    Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, αν το ζητήσουν, με τα θέματα της Β΄ Γυμνασίου. Αν κάποιος μαθητής Γυμνασίου ζητήσει να διαγωνιστεί με θέματα της Α΄ Λυκείου πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΜΕ (info@hms.gr) για να του δοθεί αυτή η δυνατότητα και να βρεθεί το κατάλληλο μέρος που θα εξεταστεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος:  Ιωάννης Π. Εμμανουήλ (Καθηγητής ΕΚΠΑ)

Ο Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Τυρλής (Καθηγητής Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης)



2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας,
    Γνωρίζετε πότε ανακοινώνονται τα αποτελεσματα του Θαλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά!Αν η διαδικασία έγινε κανονικά όπως το στον 80ο Θαλή λογικά μέσα με τέλη Ιανουαρίου θα έχουν αναρτηθεί από την ΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος