Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020

Το νέο σχολικό βιβλίο Μαθηματικών Γενικής Παιδείας για τη Γ Λυκείου

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε το πρόγραμμα σπουδών των μαθηματικών για τη Γ τάξη του Γενικού Λυκείου.

Το νέο βιβλίο που θα εξεταστούν οι μαθητές της Γ Λυκείου ανθρωπιστικών σπουδών για το σχολικό έτος 2020 - 21 είναι το παρακάτω και το έχουν λάβει ήδη κάποια σχολεία!Τι έχει γίνει; 

Το βιβλίο Στατιστικής (ή καλύτερα φυλλάδιο) που διδάχθηκαν (αν διδάχθηκε) οι μαθητές της Β Λυκείου για το σχολικό έτος 2019 - 20 ήταν μέρος από το εμπλουτισμένο βιβλίο που θα κυκλοφορούσε σε λίγα χρόνια. 

Πλέον αυτό το νέο εμπλουτισμένο σχολικό βοήθημα θα διδαχθεί φέτος για πρώτη φορά στη Γ Λυκείου για τους μαθητές της θεωρητικής. 

Αναμένεται σε λίγες μέρες να αναρτηθεί και στο site του Υπουργείου Παιδείας (φωτόδεντρο).

9 σχόλια:

 1. Στη Β λυκείου θα διδαχθεί η στατιστική του χρόνου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Στατιστική μας μάρανε στη Β λυκείου ... Εδώ έχουμε να καλύψουμε τόση ύλη από την Α λυκείου που δεν ολοκληρώθηκε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. To προηγούμενο βιβλίο έλεγε "Μαθηματικά ΚΑΙ στοιχεία στατιστικής", άρα τα ξεχώριζε... Μάλλον δεν είχε την στατιστική στα μαθηματικά...!
  Τώρα δεν λέει καθόλου Μαθηματικά...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντικειμενικά μιλώντας, είναι περίπου ό,τι θα χρειαστούν τα παιδιά της Θεωρητικής στις σχολές Ανθρωπιστικών Σπουδών που θα περάσουν. Ψυχολογία, Κοινωνιολογία κλπ. όλα χρειάζονται Στατιστική. Ωστόσο, για τα παιδιά που θα μπουν στα Παιδαγωγικά Δημοτικής Εκπαίδευσης, καταλαβαίνουμε όλοι πόσο λίγα Μαθηματικά έχουν διδαχθεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πέρα από την κάλυψη βασικών εννοιών για την συνέχεια των σπουδών των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, Πιθανότητες και στατιστική πρέπει να πάρουν μεγαλύτερο μέρος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα και με τα κυριώτερα ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών.

   Διαγραφή
 5. Αναρτήθηκε στο "φωτόδενδρο" το νέο βιβλίο μαθηματικών γεν. παιδείας της Γ λυκείου.
  http://ebooks.edu.gr/ebooks/v2/classcoursespdf.jsp?classcode=K12

  ΑπάντησηΔιαγραφή