Στηρίξτε το έργο μας!

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Ένα πλήρες και απαιτητικό διαγώνισμα στο Κεφάλαιο 1ο: Συστήματα - Άλγεβρα Β΄ Λυκείου

Δείτε το επαναληπτικό διαγώνισμα στο Κεφάλαιο 1ο: Συστήματα που έγραψαν οι μαθητές της Β Λυκείου από το 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς. 

Σχολιασμός
Οι ασκήσεις προέρχονται από τις παραδόσεις, τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου και τις σημειώσεις που αναρτώνται. Παρόλα αυτά παραμένει ένα απαιτητικό διαγώνισμα. 

Δεν διάλεξα ασκήσεις με παραμετρικά συστήματα που απαιτείται διερεύνηση ή ασκήσεις που να δίνονται πληροφορίες για D, Dx, Dy κτλ. που ήταν στη μόδα. Προτίμησα να πάρω τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου και να τις επεξεργαστώ.


Επιμέλεια: Μάκης Χατζόπουλος

Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.







7 σχόλια:

  1. Προσωπικη αποψη μηπως το γ2 δεν επρεπε να τεθει γιατι προαπαιτει τι σημαινει εφαπτομενη παραβολης και δευτερον μοιαζει με την ασκηση β ομαδας που δεν πρεπει να διδαχτει συμφωνα με τις οδηγιες. Προφανως τα εχετε πει στην ταξη δεν κατακρινω γιατι απο τα χρονια που μπαινω στο lisari ξερω τι καλη δουλεια κανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε την ανάρτηση https://lisari.blogspot.com/2021/10/blog-post_30.html. Αυτό αναφέρω! Ενώ οι οδηγίες λένε εκτός αυτές τις ασκήσεις εγώ τις θεωρώ διδακτικές και τις τονίζω μέσα στην τάξη.

      Όσο για την "εφαπτομένη", το διορθώνω, αφού προφορικά δόθηκε ως την ευθεία που έχει ένα κοινό σημείο με την παραβολή (όχι απαραίτητα εφαπτομένη).

      Διαγραφή
    2. Όπως προφορικά δόθηκαν και οι λύσεις των συστημάτων Β2 και Β3...

      Διαγραφή
  2. ΕΓΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ? ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ 70% ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10, 20% ΑΠΟ 10-15 ΚΑΙ 10% ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15? ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΙ ΔΙΝΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλύτερα! Αλλά γιατί μπερδεύουμε τις Πανελλαδικές εξετάσεις με ένα μάθημα Γενικής Παιδείας;

      Επίσης, ΔΕΝ γράφουμε με κεφαλαία γράμματα, δείχνει ότι φωνάζετε!!

      Διαγραφή
  3. Συγγνωμη δεν το ηξερα αυτο με τα κεφαλαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Μάκη καλημέρα . Τα παραμετρικά συστήματα είναι εντός ύλης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος