Στηρίξτε το έργο μας!

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Ενδεικτικές απαντήσεις από την Κ.Ε.Ε. στο μάθημα των Μαθηματικών

Εκτιμώ ότι οι ενδεικτικές απαντήσεις που στέλνει η ΚΕΕ λίγο πριν εξετάσουμε τους Φ.Α (Φυσικώς αδυνάτους) πρέπει να κοινοποιούνται σε όλους τους καθηγητές που διδάσκουν στην Γ Λυκείου για να έχουν άποψη για τις ενδεικτικές απαντήσεις που δίνει η Κ.Ε.Ε. 

Δικαίωμα σε αυτές τις απαντήσεις πρέπει να έχουν όλοι οι καθηγητές για εκπαιδευτικούς λόγους. 

Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.

5 σχόλια:

  1. Μάκη μου μια ερώτηση. Βλέποντας τις προτεινόμενες λύσεις τις ΚΕΕ όσον αφορά το Α3(διατύπωση κ γεωμετρική ερμηνεία του Rolle) αναφέρει τη σελίδα του σχολικού. Να υποθέσω ότι στη γεωμετρική ερμηνεία ζητάει και το σχήμα? Κοιτώντας την προτεινόμενη μοριοδοτηση από δύο βαθμολογικά που έχω στα χέρια μου το ένα δίνει 1μορια στα λόγια και 1 στο σχήμα και το άλλο δίνει 2 μόρια χωρίς σχήμα.. Τι ισχύει τελικά με τα σχήματα? Η διαφορετική προτεινόμενη μοριοδοτηση δεν είναι άδικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο με τις γεωμετρικές ερμηνείες και αν πρέπει να γίνει σχήμα ή όχι ειναι μια απορία πολλών συναδέλφων.
    Γιατί λοιπόν οι θεματοδότες δεν το αναφέρουν σαφώς αν ζητανε και το σχήμα για να ειναι πλήρης η απάντηση ή όχι;
    Δεν νομίζω να είναι μεγαλος κόπος να το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, αλλά μην "πετάτε σπόντες " κατά συναδέλφων .Υπάρχει και η συναδελφική αλληλεγγύη

      Διαγραφή
    2. Να πω την αλήθεια χθες που ήμουν στο βαθμολογικό κέντρο και προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε τι πρέπει να κάνουμε με τη Γεωμετρική ερμηνεία του θεωρήματος Rolle, αν θα κόψουμε μονάδες ή όχι για το σχήμα, σκέφτηκα το εξής: Γιατί οι θεματοδότες δεν μας το κάνουν πιο απλό; Γιατί να μην αναφέρουν ακριβώς τι θέλουν; Δεν το σκέφτηκαν; Το θεώρησαν περιττό; Νομίζουν ότι όλοι έχουμε την ίδια άποψη;

      Όμως, αν όλα τα θέματα τα ψειρίζουμε με παρόμοια σκεπτικό θα βρούμε χιλιάδες προβλήματα. Ο σκοπός μας είναι να τα ξεπερνάμε και να προκρίνουμε τον διαβασμένο μαθητή.

      Παιδιά μην χάσουμε τον στόχο μας!

      Σημείωση: Μου αρέσει να γνωρίζω με ποιον επικοινωνώ, το "ανώνυμος" είναι απρόσωπο και δεν κατανοούμε πάντα τη θέση και τη διάθεσή του. Το αναφέρω γιατί διαπιστώσαμε έναν "ανώνυμο" που φέρθηκε προσβλητικά σε κάποιο συνομιλητή του.

      Διαγραφή
    3. Μάκη,καλησπέρα. Ο Ανώνυμος από ότι φαίνεται θέλει να κρυφτεί και καλυπτόμενος από την ανωνυμία έχει το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει .Φοβάται να πει ποιος είναι ;;

      Διαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος