Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Αποτελέσματα διαγωνισμού SEEMOUS 2014 - Μεγάλη διάκριση της Ελλάδας

Με 11 μετάλλια 2η η Ελλάδα στη μαθηματική ολυμπιάδα - Seemous 2014 στο Ιάσιο - Πέντε μετάλλια το μαθηματικό του παν/μίου Πάτρας

Δείτε τα θέματα Προετοιμασία Ολυμπιακής ομάδας SEEMOUS και IMC

Του Θανάση Τοτόμη
Τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε έξι χώρες και 19 παν/μια της Ν.Α. Ευρώπης, κατέκτησε η εθνική μαθηματική ομάδα της χώρας μας, στην 8η μαθηματική ολυμπιάδα Seemous 2014, που έληξε την Κυριακή στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα τέσσερα χρυσά μετάλλια κέρδισαν οι φοιτητές Λευτέρης Μπόλκας, Κων/νος Ψαρομιλίγκος του μαθηματικού τμήματος Παν/μίου Αθήνας, ο Γιάννης Τσόκανος, του μαθηματικού τμήματος Παν/μίου Πάτρας και ο Νίκος Ζαρίφης του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΕΜΠ.

Τέσσερα ασημένια μετάλλια κέρδισαν οι φοιτητές Ανδρέας Κωστακιώτης, Μαρία -Χριστίνα Βάν Ντέρ Βέλε, του μαθηματικού τμήματος παν/μίου Πάτρας και οι Γιώργος Δασούλας, Ανάργυρος Οικονόμου, του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΕΜΠ.

Τρία χάλκινα μετάλλια κέρδισαν οι Γεωργία Σούλη, Γιάννης Βαξεβανάκης, του μαθηματικού τμήματος παν/μίου Πάτρας και ο Νίκος Καράμπελας από το μαθηματικό τμήμα του Δημοκρίτειου παν/μίου Θράκης.

Οι φοιτητές του μαθηματικού τμήματος του παν/μίου Πάτρας, κατέκτησαν συνολικά πέντε μετάλλια.

Στην πρώτη θέση, βρέθηκε η διοργανώτρια χώρα με 5 χρυσά, 12 ασημένια και 15 χάλκινα μετάλλια.

Στη διοργάνωση πήραν μέρος φοιτητές των μαθηματικών, 19 πανεπιστημίων της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το πρόγραμμα της διεθνούς συνάντησης περιλάμβανε διαγωνιστική διαδικασία πέντε ημερών.

Οι τομείς εξέτασης ήταν ο απειροστικός λογισμός, η γραμμική και η βασική άλγεβρα, η πραγματική ανάλυση, η συνδυαστική και η θεωρία των αριθμών.

Τη διοργάνωση του 8ου μαθηματικού διαγωνισμού SEEMOUS 14 - South EasternEuropean Mathematics Olympiad for University Students, είχε η μαθηματική εταιρεία της Ρουμανίας και το τμήμα μαθηματικών και πληροφορικής του Τεχνικού παν/μίου του Ιασίου Γκεόργκι Ασάκι, από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://math.etti.tuiasi.ro/seemous/wp-content/uploads/2014/01/SEEMOUS-2014-Final-Results.pdf 


Διαβάζουμε από τη σχολή: ΣΗΜΜΥ
Δημιουργήθηκε στις 13 Μαρτίου 2014 Τελευταία Ενημέρωση στις 13 Μαρτίου 2014 Γράφτηκε από τον/την Γραμματεία

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι στον φετινό διαγωνισμό SEEMOUS που διοργανώνει η Μαθηματική Εταιρεία Νοτιοανατολικής Ευρώπης και έγινε από 5 έως 9 Μαρτίου στο Ιάσιο της Ρουμανίας οι φοιτητές του Ε. Μ. Πολυτεχνείου που συμμετείχαν κατέκτησαν 1 χρυσό και 2 αργυρά μετάλλια, ως εξής:

1. Ζαρίφης Νικόλαος, ΣΗΜΜΥ, χρυσό μετάλλιο
2. Δοσούλας Γεώργιος, ΣΗΜΜΥ, αργυρό μετάλλιο
3. Οικονόμου Ανάργυρος, ΣΗΜΜΥ, αργυρό μετάλλιο


Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 99 φοιτητές από 30 Πανεπιστήμια των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου