Στηρίξτε το έργο μας!

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Πρόγραμμα Σπουδών των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου

Ανακοινώθηκε (22 - 7 -20) το ΦΕΚ με το Πρόγραμμα Σπουδών των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές (το "κόντρα" μάθημα). 

Η ισχύς αυτής της απόφασης αρχίζει από το σχολικό έτος 2020-2021. 

Για απευθείας αποθήκευση πατήστε εδώ.

Το ΦΕΚ περιέχει τα εξής: 

1) Πιθανότητες 15 ώρες και Στατιστική 32 ώρες
2) Την ύλη της Στατιστικής και Πιθανοτήτων
3) Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα
5) Δραστηριότητες  - Ενέργειες και 25 δραστηριότητες - ασκήσεις 


Σημείωση: Οι μαθητές δεν θα διδαχθούν από το γνωστό βιβλίο Μαθηματικών και Στοιχεία Στατιστικής της Γ Λυκείου. Δείτε ποιο βιβλίο αναμένεται να δοθεί στους μαθητές της θεωρητικής της Γ Λυκείου. 

3 σχόλια:

  1. Έχουμε λοιπόν μία στροφή στα λεγόμενα Στοχαστικά Μαθηματικά.
    Να είναι άραγε μία ένδειξη για ενδεχόμενη είσοδος τους ΚΑΙ στα Μαθηματικά Προσνατολισμού; (στα οποία ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ύλη για την επόμενη χρονιά)

    Και ένα δεύτερο ερώτημα. Τα Μαθηματικά Γενικής ξέρουμε ότι δεν εξετάζονται Πανελλάδικά. Μόνο ενδοσχολικά. Επομένως επηρεάζουν ώς ένα μέρος τον βαθμό απολυτηρίου. Ο βαθμός απολυτηρίου αναμένεται τα επόμενα χρόνια να συνυπολογίζεται για την εισαγωγή σε σχολές. Περιμένουμε να μάθουμε σε ποιο ποσοστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για φέτος, που προβλέπεται πάλι μια δύσκολη χρονιά λόγω πανδημίας, αλλά και με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας από 7 σε 6, δεν το βλέπω πιθανό να μπουν τα στοχαστικά μαθηματικά στην ύλη του προσανατολισμού. Πάντως, ένα ποσοστό καθηγητών που δίδαξαν Άλγεβρα Β λυκείου την περασμένη χρονιά είχαν αφήσει τη Στατιστική για να τη διδάξουν στο τέλος της χρονιάς, πράγμα το οποίο δεν έγινε λόγω διακοπής της λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαρτίου. Οι μαθητές αυτών των σχολείων θα διδαχτούν τώρα τη Στατιστική για 1η φορά στη Γ λυκείου.

      Διαγραφή
    2. Και όντως έτσι είναι μετά τη σημερινή ανακοίνωση. Σκέφτομαι όμως, μήπως η είσοδος των στοχαστικών στην Άλγεβρα της Β' (έστω και... μεσοβέζικα) και η επιστροφή τους στη Γ (έστω και για τους μαθητές της θεωρητικης, μόνο) είναι προάγγελος της εισαγωγής τους και στην κατεύθυνση. Όχι για φέτος, λόγω συνθηκών προφανώς, αλλά του χρόνου.

      Παραμένει το δεύτερο ερώτημα, λοιπον, (για τον βαθμό απολυτηρίου) και διευκρινήσεις σχετικά με το αν θα ισχύσει για φέτος η βάση του 10, η διπλή βάση κλπ

      Διαγραφή

Εκτιμάμε τους ανθρώπους που σέβονται τους συνομιλητές τους και διδάσκουν ήθος από τα πληκτρολόγιά τους.

Το lisari είναι χώρος που ενώνει φωνές, κάνει τις διαφορετικές δυνάμεις ομόρροπες.

Είναι εδώ για να ενώσει τους μαθηματικούς και να εκφραστούν μέσα από ένα μέσο. Επομένως, οι αντεγκλήσεις και οι προσβολές δεν μας τιμούν και δεν βοηθούν το σκοπό του εγχειρήματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ήθος σας!

Μάκης Χατζόπουλος