1) Εκφωνήσεις θεμάτων 3/6/2026
ΓΕΛ: pdf - word*
(από το site του Υπουργείου Παιδείας)
* τα αρχεία word είναι μια προσφορά του Χρήστου Τσουκάτου
2) Απαντήσεις από τη lisari team
Σημείωση: Το αρχείο σε word προσφέρεται από lisari team σε όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα (Β.Κ) της Ελλάδας. Καλή δύναμη!
3) Σχολιασμός
ΩΡΑ:10:13
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σημερινά θέματα:
https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2026/panelladikes_2026_iounios/them_mathimatika_gel_260603.pdf
Kostakis το πιο γρήγορο πιστόλι στο φαρ Ουέστ
ΔιαγραφήΈνα σύντομο σχόλιο, επειδή μόλις τελείωσα τις λύσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θυμάμαι ποτέ χρονιά που να έχει τόσο μεγάλη διαφορά δυσκολίας το Β από το Δ θέμα.
θεωρείς πολύ δύσκολο το Δ ? Αρχικά το Γ 3 είνια άσκηση στο σχολικό ... Επίσης ο μισός κλάδος της f στο Δ είναι πάλι απο σχολικό και νομίζω υπάρχεικαι ίδιο ερώτημα στο σχολικό ( για την f(x) >=0 ) .... το Δ4 οκ , είναι δυσκολούτσικο και νομίζω ΄΄ καλώς είναι 7 μόρια αρκετά δύσκολα
ΔιαγραφήΣυμφωνώ με τον nik , τεράστια διαφορά το Β με το Δ ! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μόνο 3 ερωτήματα το θέμα Β , δεν υπήρχαν ιδέες για άλλο ερώτημα ; δεν βοηθάνε τα 3 ερωτήματα του Β. Επίσης κουραστικό το Δ θέμα , με ερώτημα Δ1 Θ.Bolzano και δείξε πρόσημο , ξανά Δ3 (i) δείξε f(x)>=0 , ξανά Δ4(i) δείξε f(x)>=0 ..... Απουσία πολλών Θεωρημάτων και κομματιών της ύλης νομίζω.
Διαγραφή@nikosgang. Το Β για μένα, είναι το ευκολότερο Β εδώ και πολλά χρόνια. Μικρές και απλές λύσεις. Ίσως μια μικρή δυσκολία στο πώς θα χειριστείς το 3ο ερώτημα, αλλά είναι όλα αντιμετωπίσιμα. Κάτω από τον μέσο όρο δυσκολίας των Β θεμάτων της τελευταίας δεκαετίας.
ΔιαγραφήΤο Δ έχει 8 εύκολες (για Δ) μονάδες και μετά βαράει στο ψαχνό. Ειδικά οι 7 του Δ4. Λίγο πιο απαιτητικό από τον μέσο όρο δυσκολίας των Δ θεμάτων των τελευταίων ετών θεωρώ. Είχε πολύ γράψιμο.
Η διαφορά δυσκολίας ανάμεσα σε θέμα Β και Δ του ίδιου διαγωνίσματος, προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει προηγούμενο
Συνάδερφοι, καλό θα ήταν να καταγράψουμε κάποια θέματα προς συζήτηση. Κατά τη γνώμη μου, τέτοια θέματα θα έπρεπε να είναι πλήρως ξεκαθαρισμένα στις πανελλαδικές από ΕΠΙΣΗΜΟ ΦΟΡΕΑ, δυστυχώς όμως δεν είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήπ.χ. στο Δ3 ii κατά τη διάρκεια εύρεσης του συνόλου τιμών, προκύπτει το αριστερό όριο της εφαπτομένης στο π/2. Θεωρώ δεδομένο ότι κάποιοι μαθητές θα το αποδείξουν συν άπειρο, ενώ άλλοι θα το θεωρήσουν γνωστό λόγω γραφικής παράστασης.
Τετοια φαινόμενα προκαλούν αδικίες, που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, αν όπως είπα πριν, υπήρχε τρόπος να ξεκαθαριστούν, από το υπουργείο παιδείας.